Wat te doen tegen hooikoorts

sep 2, 2019

wat te doen tegen hooikoorts

Help! Hooikoorts

Velen van u kennen het fenomeen hooikoorts. Ieder voorjaar kom deze plaaggeest onze neus en luchtwegen irriteren. Op het moment dat u lekker wil gaan genieten van het voorjaar en er lekker op uit wil gaan, dan zit uw hoofd vol en biggelen de tranen over uw wangen In sommige extremen gevallen moet u binnenshuis blijven om aan het stuifmeel te ontsnappen.

Maar wat is hooikoorts precies

Hooikoorts ontstaat wanneer u gevoelig bent voor stuifmeel. Dit kan in het vroege voorjaar al behoorlijk aanwezig zijn. Vooral de Hazelaar en de Elsen zijn dan behoorlijk actief. Zodra iemand die last heeft van hooikoorts in aanraking komt met stuifmeel, dan denkt het lichaam dat het aangevallen wordt door een gevaarlijke indringer. Het lichaam reageert hier op door het immuunsysteem te activeren en antistoffen aan te maken voor deze indringers. Zodra het lichaam nogmaals in contact komt met stuifmeel, dan zijn deze meteen beschikbaar en reageert het lichaam met het produceren van histamine. Deze stof zorgt er voor dat bloedvaten zich verwijden en dat er slijm wordt geproduceerd. Dit kan dus in bepaalde gevallen zo actief gebeuren dat het slijm de neus en de luchtwegen gaat verstoppen en er jeuk en tranende ogen ontstaan.

Waarom heeft niet iedereen last van hooikoorts

Hooikoorts is een overreactie van het immuunsysteem, het stuifmeel wordt als een ziekteverwekker aangezien en het lichaam gaat in de aanval. Niet iedereen is dus gevoelig voor stuifmeel en zal bij veel mensen de irritatie niet veel meer zijn dan een kriebel in de neus of een keertje niezen.

Hooikoorts en Acupunctuur

Wat Kan een acupuncturist voor u doen als u last heeft van hooikoorts. Bij iedere patiënt die langskomt met hooikoortsklachten wordt gekeken wat de oorzaak is van dit onevenwicht in het lichaam. De klacht zal in de acute fasen eerst lokaal behandeld worden en als de hooikoorts klachten wat minder zijn of niet aanwezig zijn zal de behandeling toegepast worden om het lichaam meer in balans te brengen zodat het minder reageert op het stuifmeel in de lucht.

wat te doen tegen hooikoorts
wat te doen tegen hooikoorts
wat te doen tegen hooikoorts

Acupunctuur helpt u om uw lichaam weer onder controle te krijgen

U hoeft niet eindeloos rond te lopen met hooikoorts klachten, hoe eerde u begint met behandelen, des te sneller heeft u uw eigen lichaam weer onder controle.

Gerelateerde artikelen

Acupunctuur bij nekklachten, snel van de pijn af

Acupunctuur bij nekklachten, snel van de pijn af

Acupunctuur bij nekklachten Oplossingen voor pijnlijke nekklachten Een stijve nek, wie kent het niet. Je kunt je hoofd nauwelijks pijnvrij draaien, achterom kijken is lastig en hoe je ook zit of ligt, je nekklachten blijven. Soms krijg je er zelfs hoofdpijn van. Pijn...

Kan Acupunctuur Rugpijn verhelpen? Plus 5 Tips om rugpijn te voorkomen.

Kan Acupunctuur Rugpijn verhelpen? Plus 5 Tips om rugpijn te voorkomen.

Rugpijn bij bukken en bewegen? Zo helpt acupunctuur rugpijn verzachten Die pijn in je rug bij elke beweging, als je je bukt of gaat liggen of zitten, is erg lastig. En wat je ook doet, je komt er niet vanaf. Of misschien voor even maar dan komt het al snel weer terug....

Zonnesteek symptomen: Pas op voor de koperen ploert

Zonnesteek symptomen: Pas op voor de koperen ploert

Zonnesteek symptomen Het is zomer en iedereen ligt op het strand of aan het zwembad. Zonnebaden neemt nogal wat risico’s met zich mee . We weten dat je goed moet insmeren met zonnebrand om niet te verbranden. Maar er is nog een gevaar als je lang in de zon ligt. Er is...

Geen behandelingen tot 6 april.

U zal wellicht in de media mee hebben gekregen dat Nederland de verdere besmetting van het corona virus wil beperken door zo min mogelijk contact te hebben met elkaar. Dit heeft ons doen besluiten om voorlopig de praktijk tot 6 April te sluiten. Dit om de veiligheid van u en mij zelf te kunnen garanderen. Houdt u de website in de gaten of laat uw emailadres achter om op de hoogte blijven wanneer er weer met behandelen wordt gestart.

Bedankt voor uw begrip!

Wij houden u op de hoogte.