Veel gestelde vragen
Zeilstra Acupunctuur

Doet acupunctuur pijn?

Nauwelijks. Het zetten van de naald voelt u nagenoeg niet. De naalden zijn heel dun en ze gaan snel door de huid. Wat u wel kunt voelen is het aanprikken van het acupunctuurpunt. Dit voelt als een dof zeurend gevoel.

Lees hier meer over acupunctuur.

Is Zeilstra Acupunctuur aangesloten bij een beroepsvereniging?

Zeilstra Acupunctuur is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Daardoor weet u zeker dat u wordt behandeld door een gecertificeerde acupuncturist en dat de zorgverzekeraar de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoedt (afhankelijk van uw aanvullende verzekering).

Wat kost een behandeling en hoelang duurt deze?

Het intakegesprek en de eerste behandeling  duren doorgaans -ruim- een uur. De intake en de eerste behandeling kosten samen € 70,-. Vervolgbehandelingen kosten € 60,- en duren gemiddeld 45 minuten.

Lees hier alles over Tarieven en Vergoeding.

Kan ik mijn factuur indienen bij mijn zorgverzekeraar?

Zeilstra Acupunctuur is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.  Daardoor word Zeilstra Acupunctuur erkend door de zorgverzekeraars en kunt u uw factuur daar indienen.

Lees hier alles over Tarieven en Vergoeding.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor mijn klacht?

Dat ligt een beetje aan de klacht en hoelang u er al last van heeft. Chronische klachten hebben een langere behandeltijd nodig dan recent opgelopen klachten. Meestal gaat het om vijf behandelingen in een frequentie van twee keer per week. Daarna evalueren we hoe het met de klacht is en of er meer behandelingen nodig zijn.

Lees hier alles over acupunctuur behandelingen.

Hoelang duurt het voordat ik effect merk van de behandeling?

U zult tijdens en na de behandeling direct effect voelen van de behandeling. U zult verlichting van uw klachten ervaren en de pijn zal verdwijnen.

Lees hier alles over acupunctuur behandelingen.

Heb ik een verwijsbriefje nodig van mijn huisarts of specialist?

U heeft geen verwijsbriefje nodig van uw huisarts. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Zeilstra Acupunctuur door te bellen of te mailen voor een vraag of afspraak. Als u onder behandeling bent bij een specialist is het wel verstandig bij hem of haar te melden dat u ook onder behandeling bent bij een acupuncturist. Mocht uw huisarts of uw specialist vragen hebben over de behandeling dan zal Zeilstra Acupunctuur die graag beantwoorden.

Maak direct een afspraak.