Moxatherapie
Wat is moxatherapie
Bij Moxatherapie houdt de therapeut een hete moxa-stick vlakbij uw huid op plaatsen in uw energiebanen. De stick is gemaakt van bijvoetkruid. De geconcentreerde hitte laat uw lichaam ontspannen. De blokkades in uw energienetwerk ‘smelten’ zodat de energie in uw lichaam weer vrij kan stromen en de balans wordt hersteld.
Helende hitte
De Moxatherapie is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa is een andere naam voor bijvoetkruid (Artemisia vulgaris). Hiervan wordt een moxa-stick gemaakt. De therapeut laat de moxa-stick vlak boven de huid branden. De stick brandt langzaam en geeft tegelijkertijd veel warmte af. De warmte laat uw huid en de onderliggende spieren ontspannen. De blokkades op de energiepunten verdwijnen en de energie kan weer vrijuit door uw lichaam stromen.
Wanneer moxatherapie
Moxatherapie helpt bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Dat komt door het ontspannen gevoel waar de therapie al direct voor zorgt. En vervolgens stimuleert het uw spieren. Dat werkt goed als u problemen hebt met bijvoorbeeld de spijsvertering, krampen of gebrek aan energie. En het werkt heel goed bij pijnlijke en stijve spieren en reumatische klachten.
Ontspannende warmte
De moxatherapie is een veilige behandelmethode. U hoeft niet bang te zijn voor brandwonden want de moxa-stick raakt uw huid nooit. De straling verwarmt uw huid en spieren en zorgt voor een weldadige ontspanning.
Pijnbestrijding
Pijn kan je leven volledig bepalen. Elke dag ondervind je de gevolgen van pijn en ga je minder goed functioneren. Pijn beïnvloedt je stemming en je gevoel van welbevinden. Zeilstra Acupunctuur wil er alles aan doen om uw lijf en leven weer soepel en draaglijk te maken. Zodat u weer onbekommerd kan leven zonder die voortdurende pijn.
Klaar met pijn?
Maak een afspraak
Niemand hoeft langer rond te lopen met pijn dan nodig is. Bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Zeilstra Acupunctuur Soest.
Bel met 035 - 88 88 514 en maak een afspraak of vul het formulier in.
Hoe ziet een eerste afspraak eruit?
De eerste behandeling begint altijd met een intakegesprek. Hier worden de klachten besproken en er wordt gekeken naar de levensstijl, voeding, medicatie en klachtenhistorie. Er volgt een kort lichamelijk onderzoek waarbij o.a. naar de tong gekeken wordt en er een polsdiagnose word afgenomen.
Vervolgens wordt de diagnose gesteld en gaan we over op het kiezen van behandelplan en behandelmethode.
Bent u klaar met pijn en wilt u verder geholpen worden?
Maak een afspraak!