Sneller het immuunsysteem verhogen met acupunctuur, voor betere weerstand tegen griep en covid 19

mei 7, 2020

Immuunsysteem verhogen met acupunctuur

Immuunsysteem verhogen met acupunctuur voor betere weerstand tegen griep of covid 19

Kun je je immuunsysteem verhogen met acupunctuur?

Hoe is het met jouw weerstand gesteld? Als je een goede weerstand hebt ben je beter bestand tegen allerlei aanvallen op je lichaam zoals een virus met gevolg een ernstige infectie. Er is dus alles voor te zeggen om voor een sterke weerstand te zorgen. Maar hoe doe je dat? En kan je met acupunctuur je weerstand versterken en je immuunsysteem verhogen? 

Aanvallen van buitenaf

Er zijn allerlei vijanden die het op je gezondheid voorzien hebben. Ze vallen je aan met een aantal heel kwalijke gevolgen. Met een verminderde weerstand ben je snel vatbaar voor infecties van bacteriën en virussen. Je krijgt zomaar huidproblemen, bloedarmoede of allergieën. Ook kan je problemen krijgen met je gewrichten zoals reuma en artrose. En om niet meer te noemen ook spijsverteringsklachten en slaapproblemen kunnen je lastig vallen door een verminderde weerstand.

Verdedigingslinie versterken

Met een goede weerstand ben je gewapend tegen tal van aanvallen van buitenaf. Het is een soort verdedigingslinie tegen bedreigingen van je gezondheid. Daardoor verhoog je je immuunsysteem en ben je minder vatbaar voor die aanvallen. Maar jouw weerstand kan ook verzwakt raken. Daardoor staat de deur open voor de aanvallen van virussen en infecties. Lees het rijtje hieronder met zaken die je weerstand ondermijnen:

Vermoeidheid, slechte voeding, roken, alcohol, roofbouw op het lichaam, stress, medicatie zoals chemotherapie, bestralingen, slecht functionerende milt of geen milt meer,  auto-immuunziektes , verschillende soorten kanker, hormonale stoornissen en hiv. Ook leeftijd kan een rol spelen en een verminderde weerstand kan zelfs aangeboren zijn.

Verhoog je weerstand

Met een goede weerstand ben je beter bestand tegen de aanvallen van al die vijanden. Je kunt zelf veel doen om je weerstand te versterken en je immuunsysteem verhogen. Hieronder vind je een aantal verdedigingsstrategieën met veel aandacht voor rust, reinheid en regelmaat:

  • Denk in de eerste plaats aan een gezonde levensstijl. Dan hebben we het over voldoende rust en goede voeding. Slaap en rust voldoende. Let op wat en hoeveel je eet en voorkom overgewicht. Je kunt je dagelijkse voeding eventueel aanvullen met probiotica of vitaminen.
  • Bescherm jezelf tegen de kou en loop niet met een blote onderrug rond.
  • Blijf in beweging: sporten, wandelen en fitness (al is teveel ook niet goed!).
  • Zorg voor een goede hygiëne: schone kleding en leefomgeving en regelmatig douchen.
  • En vermijd mensen die ziek zijn.

Let op!

  • Pas op met het slikken van multivitaminen. Laat goed uitzoeken of en waar je eventueel tekorten hebt.
  • Als je je handen te vaak wast kan dat ook averechts werken. Je lichaam went aan minder contact met ziekteverwekkers en kan daardoor minder alert zijn.

Helpt acupunctuur je immuunsysteem verhogen?

Je kunt er zelf veel aan doen om je te wapenen tegen aanvallen van buitenaf door je weerstand te verhogen. En acupunctuur kan daarbij helpen. Bij Zeilstra Acupunctuur werken wij met de dr. Tan balance-methoden. Hiermee kunnen we je immuunsysteem versterken. Acupunctuur heeft sterke effecten op de maag en de milt. Daardoor wordt het transport en de transformatie van onze voeding verbeterd. Dat zorgt voor een boost voor je immuunsysteem. Ook vele andere vitale functies in het lichaam worden beter door acupunctuur. Vooral het versterken van de longen helpt om een betere verdedigingslinie op te werpen tegen de aanvallen op je lichaam.

Meer weten?

Acupunctuur kan je immuunsysteem verhogen. Als je meer informatie wilt over hoe acupunctuur ook jouw immuunsysteem kan ondersteunen en je weerstand kan verhogen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismakingsgesprek . Dat kun je ook doen als je herstellende bent van de griep of covid 19 en als je je weer snel fit wilt voelen.

immuunsysteem verhogen
immuunsysteem verhogen
immuunsysteem verhogen

Immuunsysteem verhogen met acupunctuur

Acupunctuur voor een betere weerstand en minder kans op infecties

Gerelateerde artikelen