Cupping

Wat is cupping

Bij cupping verwarmt de therapeut kleine kopjes. De cupjes zijn van glas, aardewerk, plastic of bamboe. Hij zet ze op zorgvuldig geselecteerde plekken in de energiebanen van uw lichaam. Er ontstaat een vacuüm waardoor de cupjes aan uw huid blijven kleven. Soms wordt met een pompje het vacuüm gezogen.

Door deze behandeling kan de therapeut de balans in de energiebanen herstellen en verdwijnen de klachten. Ook stimuleert het de doorbloeding en worden spieren en bindweefsel soepeler.

Wanneer cupping

Voor een soepel lichaam
Cupping is een eeuwenoude behandeling uit het China. Het werkt erg goed bij sporters en mensen die veel met hun lijf werken. Cupping maakt je lichaam weer soepel. Stramheid en pijn verdwijnen op een patiëntvriendelijke en efficiënte manier.

De juiste plaats
Voordat de therapeut de cups kan plaatsen gaat hij precies met u na waar en hoe uw problemen zijn ontstaan. Hij stelt vast welke organen, lichaamsdelen en energiebanen ermee gemoeid zijn en richt zijn behandeling op die specifieke plaatsen. Zo probeert hij uw lichaam weer in balans te krijgen. Cupping kan helpen bij (rug)pijn en stijfheid maar werkt ook vaak bij hoofdpijn en slapeloosheid. 

Pijnbestrijding met cupping

Er zijn veel soorten pijn: van spierpijn en hoofdpijn tot rugpijn en pijn in je gewrichten. Zeilstra Acupunctuur behandelt alle soorten pijn waar ook in het lichaam, chronisch of acuut, jarenoude pijn of recente pijn. We gaan op zoek naar de oorzaak van de pijn en kiezen een behandeling die uw pijn verlicht en wegneemt.

Cupping Soest

Bijzondere ervaring

Help echt bij pijn, zeker voor herhaling vatbaar.

J.I.L, Soest

Ongelofelijk, pijn is snel verminderd. Heel goed 👍

Professioneel, er is goed geluisterd naar mijn probleem. En ben netjes behandeld

– Manuela, Kockengen

Vriendelijk en goede behandeling met succes

Prima behandeling en slik geen pijnstillers meer

Jeanette, Soest

Verrassend!

Spannend. Blij dat er resultaat is geboekt. Denk dat de acupunctuur de pijn heeft verminderd. Top was het resultaat van de rust die ik heb gekregen. En het beter slapen.

Annemiek, Soest

Super bedankt

Stelt je op je gemak. Blijft zoeken naar verbetering.

Irma, Hilversum

Goed gevoel

Bij dhr. Zeilstra werd er daadwerkelijk iets gedaan aan mijn klachten.

Cisca, Soest

Heel deskundig, rustig en prettig. En vooral: met een goed resultaat!

Na een eerdere goede ervaring met een andere acupuncturist, die in verband met pensioen stopte, ben ik overgestapt met in eerste instantie knieklachten. Die zijn prima verholpen. Later ben ik voor diverse andere klachten behandeld: steeds met goed resultaat.

Y.J de Best, Barneveld

Heel goede ervaring. Werkt geweldig

Accupunctuur heeft mij na een hersenschudding heel goed geholpen. Zelfs de prisma afwijking die ik over had gehouden is weg. Heel bijzondere ervaring en zeer goed.

Jan, Hilversum

Klaar met pijn?

Maak een afspraak

Niemand hoeft langer rond te lopen met pijn dan nodig is. Bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Zeilstra Acupunctuur Soest.

Bel met 035 - 88 88 514 en maak een afspraak of vul het formulier in.

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

De eerste behandeling begint altijd met een intakegesprek. Hier worden de klachten besproken en er wordt gekeken naar de levensstijl, voeding, medicatie en klachtenhistorie. Er volgt een kort lichamelijk onderzoek waarbij o.a. naar de tong gekeken wordt en er een polsdiagnose word afgenomen.

Vervolgens wordt de diagnose gesteld en gaan we over op het kiezen van behandelplan en behandelmethode.

Bent u klaar met pijn en wilt u verder geholpen worden?

Maak een afspraak!

Hoe heeft u ons gevonden?