Acupunctuur

Wat is acupunctuur

Bij een acupunctuurbehandeling prikt de therapeut kleine metalen naalden in uw huid. Dat voelt u nauwelijks. Hij kiest zorgvuldig bepaalde punten. Op die punten bevinden zich -onzichtbare- energiebanen, meridianen. 

Langs deze meridianen loopt energie naar uw organen. Bij pijn is de balans in uw energienetwerk ontregeld. Met de naalden kan de therapeut de energie weer in goede banen leiden en de balans herstellen. De pijn verdwijnt.

Eeuwenoude kennis
Acupunctuur kent een lange geschiedenis. Het is ontstaan en ontwikkeld in het Oosten (China, Tibet en India). Deze oeroude en helpende kennis gebruiken we nu in een modern jasje ook in het westen. Acupunctuur is een aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Wanneer acupunctuur

Acupunctuur helpt bij veel pijnklachten. Heeft u aanhoudende hoofdpijn, pijn aan een bepaald gewricht, ledemaat of heeft u last van Artrose of reuma? Dan kan acupunctuur u weer snel van uw klachten afhelpen.

Maar ook bij andere klachten kan acupunctuur uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Hooikoorts/allergie
  • Stress of een burnout
  • Vermoeidheidsklachten en slaapproblemen
  • Overgangsklachten en menstruatieklachten
  • Vruchtbaarheidsproblemen
  • Maag/darm klachten

Wat kunt u verwachten van een acupunctuur behandeling

We brengen eerst de symptomen in beeld: pijn, stramheid of vermoeidheid. We proberen daarna de bron van de problemen te achterhalen. Vervolgens bepaalt de therapeut de juiste behandeling en de plaatsen waar hij de naalden inbrengt.

Behandeling op maat
Elke behandeling is weer anders omdat we die helemaal afstemmen op uw problemen. Daarmee is de acupunctuurbehandeling helemaal op uw lichaam en situatie afgestemd waar chemische middelen soms minder gericht zijn.

Acupunctuur

Ongelofelijk, pijn is snel verminderd. Heel goed 👍

Professioneel, er is goed geluisterd naar mijn probleem. En ben netjes behandeld

– Manuela, Kockengen

Vriendelijk en goede behandeling met succes

Prima behandeling en slik geen pijnstillers meer

Jeanette, Soest

Verrassend!

Spannend. Blij dat er resultaat is geboekt. Denk dat de acupunctuur de pijn heeft verminderd. Top was het resultaat van de rust die ik heb gekregen. En het beter slapen.

Annemiek, Soest

Super bedankt

Stelt je op je gemak. Blijft zoeken naar verbetering.

Irma, Hilversum

Bijzondere ervaring

Help echt bij pijn, zeker voor herhaling vatbaar.

J.I.L, Soest

Goed gevoel

Bij dhr. Zeilstra werd er daadwerkelijk iets gedaan aan mijn klachten.

Cisca, Soest

Heel deskundig, rustig en prettig. En vooral: met een goed resultaat!

Na een eerdere goede ervaring met een andere acupuncturist, die in verband met pensioen stopte, ben ik overgestapt met in eerste instantie knieklachten. Die zijn prima verholpen. Later ben ik voor diverse andere klachten behandeld: steeds met goed resultaat.

Y.J de Best, Barneveld

Heel goede ervaring. Werkt geweldig

Accupunctuur heeft mij na een hersenschudding heel goed geholpen. Zelfs de prisma afwijking die ik over had gehouden is weg. Heel bijzondere ervaring en zeer goed.

Jan, Hilversum

Resultaat van acupunctuur

Het resulaat is direct merkbaar, uw kunt weer vrijer bewegen en spierknopen verdwijnen gelijk. U zult in sommige gevallen nog enkele uren last hebben van de behandeling. Dat uit zich in een beurs gevoel en wellicht soms een blauwe plek.

Psychische klachten zullen per behandeling afnemen. Op de lange termijn zult u deze resultaten duidelijker merken.

Pijnbestrijding met acupunctuur

Pijn kan je leven volledig bepalen. Elke dag ondervind je de gevolgen van pijn en ga je  minder goed functioneren. Pijn beïnvloedt je stemming en je gevoel van welbevinden. Zeilstra Acupunctuur wil er alles aan doen om uw lijf en leven weer soepel en draaglijk te maken. Zodat u weer onbekommerd kan leven zonder die voortdurende pijn.

Klaar met pijn?

Maak een afspraak

Niemand hoeft langer rond te lopen met pijn dan nodig is. Bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Zeilstra Acupunctuur Soest.

Bel met 035 - 88 88 514 en maak een afspraak of vul het formulier in.

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

De eerste behandeling begint altijd met een intakegesprek. Hier worden de klachten besproken en er wordt gekeken naar de levensstijl, voeding, medicatie en klachtenhistorie. Er volgt een kort lichamelijk onderzoek waarbij o.a. naar de tong gekeken wordt en er een polsdiagnose word afgenomen.

Vervolgens wordt de diagnose gesteld en gaan we over op het kiezen van behandelplan en behandelmethode.

Bent u klaar met pijn en wilt u verder geholpen worden?

Maak een afspraak!

Hoe heeft u ons gevonden?