Kan Acupunctuur Rugpijn verhelpen? Plus 5 Tips om rugpijn te voorkomen.

jan 6, 2020

acupunctuur rugpijn

Rugpijn bij bukken en bewegen?

Zo helpt acupunctuur rugpijn verzachten

Die pijn in je rug bij elke beweging, als je je bukt of gaat liggen of zitten, is erg lastig. En wat je ook doet, je komt er niet vanaf. Of misschien voor even maar dan komt het al snel weer terug. En elke dag pijnstillers slikken of zalfjes smeren: dat vind je niet echt een goede oplossing voor je rug. Maar wat dan? Acupunctuur kan ook dé oplossing zijn voor jouw rugpijn.

Lage rugpijn: lastig om mee te leven

Rugpijn maakt je dagelijkse leven soms knap lastig. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. En door die pijn slaap je minder goed en beweeg je minder soepel. Dat verergert de pijn soms nog meer. En met die pijn kun je minder of zelfs helemaal niet werken. Lage rugpijn kan je leven van alle dag -en nacht- behoorlijk vergallen. Zeilstra Acupunctuur Soest heeft veel ervaring met deze klachten en weet wat je eraan kunt doen.

Hoe kom je aan die rugpijn?

Ooit is die rugpijn begonnen. En in de loop van de tijd werd het erger, was het er altijd en steeds nadrukkelijker. Rugpijn kan zomaar tot een dagelijkse last worden. Misschien is het ontstaan door een blessure of doordat je iets te zwaar hebt getild. Het kan ook ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding of door stress, ouderdom of slijtage. En bij sommige mensen is het aangeboren en ‘zit het in de familie’. Is er wat aan te doen? Zeilstra Acupunctuur Soest heeft een aantal mogelijkheden.

Hoe kom je van rugpijn af?

Je bent niet de enige met klachten over rugpijn. Daardoor zijn er al heel wat oplossingen voor bedacht. Bij Zeilstra Acupunctuur Soest hebben we de juiste behandeling voor jouw rugpijn. Kom gerust langs voor een eerste diagnose. Je kunt zelf ook al veel doen. Heb je hier al aan gedacht?

  • Dat hoeft niet gelijk een intensieve sporttraining te zijn. Maar begin eens met wandelen of zwemmen. Misschien kun je met een vriend(in) op een sport gaan en wekelijks bewegen.
  • Zorg voor een goede werkhouding. Het is belangrijk dat je stoel goed is afgesteld, dat je goed zit en regelmatig van je stoel afkomt. Sta je bijvoorbeeld veel voorover gebogen? Kijk dan of dat anders kan door bijvoorbeeld een hoger werkblad.
  • Zorg voor voldoende ontspanning. Soms ga je zitten en lopen naar je pijn waardoor de kwaal nog verergert. Ga tussendoor eens even wat anders doen tijdens een werkdag of door de week. Neem op tijd een pauze en blijf niet te lang in één houding zitten.
  • Eet gevarieerd en probeer goed te slapen. Dat zorgt voor een goede basisconditie waardoor de klachten minder kans krijgen.
  • Ken je zwakke punten. Misschien ga je altijd net even te lang door. Of til je iets wat toch te zwaar is. Hou rekening met je eigen valkuilen en trap er niet in.

Tips bij rugpijn

Zeilstra Acupunctuur Soest behandelt veel mensen met lage rugpijn. Deze tips helpen vaak:

  • Sport op de juiste manier. Als je zomaar aan het sporten slaat kan dat de pijn juist verhevigen. Zorg dus voor een goede begeleider, trainer of coach die jou de juiste aanwijzingen geeft. Dat kan bij een sportvereniging of op een goede sportschool.
  • Zorg voor een goede werkplek. Vraag je baas om een betere stoel. Hij is volgens de Arbo-regels verplicht te zorgen voor een gezonde werkplek.
  • Zet het beeldscherm op de juiste hoogte. Veel mensen kijken naar beneden en zitten daardoor krom of voorovergebogen. Of kijken juist omhoog en dat is ook niet goed voor je nek en rug.
  • Til niet te zwaar. Denk niet: dat kan ik wel aan. Je moet je rug niet forceren; dat verergert de pijn soms langdurig.
  • Til op de goede manier. Als je dan toch tilt, zak dan door je benen en buig je niet over het voorwerp heen. Til vanuit je benen en buik en niet vanuit je rug.

Zo helpt acupunctuur rugpijn verzachten en verhelpen

Zeilstra Acupunctuur Soest helpt je graag van je rugpijn af. Dat kan met bovenstaande tips maar ook met een gerichte behandeling. We stellen bij je eerst bezoek vast wat precies jouw probleem is en heeft veroorzaakt. Zeilstra Acupunctuur biedt je vervolgens een behandeling op maat. Je zult al direct de goede gevolgen ervan merken: de pijn vermindert en verdwijnt op den duur. Dat direct meetbare resultaat verkrijgen we doordat Zeilstra acupunctuur gebruik maakt van een specifieke aanpak: ‘de local en global balance methoden’ van dr. Tan. Daardoor zul je al na de eerste behandeling resultaat merken: de pijn wordt minder en je kunt beter bewegen.

Maak een afspraak

Wil je snel van je rugpijn af? Bel vandaag nog met Zeilstra Acupunctuur Soest en maak een afspraak om af te rekenen met je rugpijn.

acupunctuur rugpijn

Kan acupunctuur rugpijn verhelpen, ook als ik er al jaren last van heb? 

Door exact de pijnpunten aan te stippen helpt acupunctuur rugpijn klachten te verminderen en in veel gevallen geheel te verhelpen. Blijf niet te lang rondlopen met pijn in de rug. 

Gerelateerde artikelen