Acupunctuur bij nekklachten, snel van de pijn af

feb 18, 2020

Acupunctuur soest

Acupunctuur bij nekklachten

Oplossingen voor pijnlijke nekklachten

Een stijve nek, wie kent het niet. Je kunt je hoofd nauwelijks pijnvrij draaien, achterom kijken is lastig en hoe je ook zit of ligt, je nekklachten blijven. Soms krijg je er zelfs hoofdpijn van. Pijn in je nek kan er soms zomaar ineens inschieten of het sluipt er in de loop van een dag -of nacht- in. Het resultaat is hetzelfde: je kunt je nek niet meer goed bewegen. En dat merk je in je werk, bij tv-kijken of tijdens een gesprek. Een pijnlijke nek belemmert je in je functioneren. Wat kun je doen aan deze nekklachten?
PS: Mocht je (ook) last hebben van rugpijn, lees dan ons vorige bericht met tips om rugpijn te voorkomen.

Hoe kom je aan deze nekklachten?

Waardoor krijg je nou zo’n stijve nek? Dat komt doordat de spieren in je nek en schouder verkrampt raken. Dat kan komen doordat je een verkeerde houding hebt bij het werken achter een beeldscherm. Je beeldscherm staat te hoog of juist te laag, je stoel is niet goed afgesteld of je werkt te lang achter elkaar door. Maar nekpijn kan ook ontstaan door een verkeerd kussen: te hard of juist te zacht. Daardoor lig je in een onnatuurlijke houding in je bed. Soms krijg je nekpijn doordat je op de tocht hebt gezeten. En een plotselinge klap kan ook nekpijn veroorzaken: tijdens het sporten of door een aanrijding van achteren in de auto. We spreken dan van een whiplash.

Nekpijn: lastig en gevaarlijk

Nekpijn is niet alleen lastig, het kan ook gevaarlijk zijn. Je hebt moeite met het draaien van je hoofd, je hebt last van pijn, stijfheid en hoofdpijn. Nekpijn maakt ook dat je minder goed slaapt. Je voelt je niet uitgerust en fit. Riskanter is dat je in het verkeer niet goed meer kunt uitkijken. Probeer maar eens over je schouder te kijken bij het afslaan. Als je op een elektrische fiets rijdt loop je nog meer risico: alles gaat sneller en uitkijken is extra belangrijk. Nekpijn, je hebt er steeds last van.

Hoe kom je van nekklachten af?

Pijnlijke nek of nekklachten belemmeren je in je functioneren. En je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe? Je kunt direct contact opnemen met Zeilstra Acupunctuur Soest maar je kunt ook zelf wat doen.  Hier volgen een paar tips die de pijn kunnen voorkomen of verlichten en je nek soepel houden of maken:

  • Doe een sjaal om als het koud is. Zo voorkom je dat je spieren verkrampen doordat er kou op komt.
  • Zet de hoofdsteun in je auto zo dat je hoofd steun heeft als je ‘m achterover doet. Zo voorkom je dat je hoofd naar achteren slaat bij een aanrijding van achteren.
  • Zorg voor een juiste werkhouding: stel je scherm, stoel en zo mogelijk bureau af op jouw voorkeuren. Zo kun je ontspannen je werk doen. Neem ook op tijd een pauze. Check de site van de Arbodienst om te zien of je plek voldoet aan de eisen.
  • Zorg voor een goed kussen en matras. Daardoor lig je in een natuurlijke en ontspannen houding in je bed, je belast je spieren niet en je staat ’s morgens uitgerust weer op.
  • Lig niet op de tocht. Slapen bij een open raam is lekker fris maar overdrijf het niet.
  • Forceer niet met sporten. Als je spieren eenmaal verkrampt zijn moet je er voorzichtig mee omgaan. Extra kracht of druk uitoefenen helpt niet maar kan zelfs schade opleveren.
  • Zorg voor goede begeleiding. Onderschat je de nekklachten niet maar zoek op tijd professionele hulp.

Zo helpt acupunctuur bij nekklachten

Het is belangrijk om nekklachten te voorkomen. Maar als je het eenmaal hebt is het ook goed te behandelen met acupunctuur. Zeilstra Acupunctuur Soest maakt gebruik van de ‘local & global balansmethoden’ van dr. Tan. Deze manier van behandelen geeft onmiddellijk verlichting, al na de eerste behandeling. Je kunt je hoofd al direct weer beter draaien zonder die lastige pijn.

Maak een afspraak

Wil je snel van je nekklachten af? Bel vandaag nog met Zeilstra Acupunctuur Soest en maak een afspraak om af te rekenen met de pijn.

acupunctuur bij nekklachten
acupunctuur bij nekklachten
acupunctuur bij nekklachten

Wakker geworden met een stijve nek? Acupunctuur helpt bij nekklachten.

Hoe langer je doorloopt met nekpijn, hoe hardnekkiger de klacht wordt en hoe langer het duurt voordat die is opgelost. Maar hoe eerder je start met behandelen des te sneller ben je er weer vanaf.

Gerelateerde artikelen