Acupunctuur

Hoe ga ik te werk

De eerste behandeling begint altijd met een intakegesprek. Hier worden de klachten besproken, en er wordt gekeken naar de levensstijl, voeding, medicatie en klachtenhistorie. Ook wordt de pols gevoeld en naar de tong gekeken. Het is van belang dat de tong niet wordt schoongemaakt met een tongschraper, omdat het beslag op de tong een belangrijk onderdeel is bij de diagnose.

Na dit vraaggesprek en onderzoek wordt er een diagnose gesteld. Naar aanleiding van deze diagnose zal er een behandelplan en behandelmethode gekozen worden. Dit kan een acupunctuur, cupping of een moxa-behandeling zijn, of een combinatie van verschillende behandelmethodes.

Wat kunt u verwachten

Het effect van een behandeling kan variëren. Soms kan een klacht na een eerste behandeling iets verergeren of kunnen nieuwe of oude klachten zich opeens gaan uiten. Bijvoorbeeld: vermoeidheidsklachten, stemmingswisselingen, veranderingen in het slaappatroon. Het is altijd verstandig om dit soort veranderingen te melden. Meestal zullen deze klachten van korte duur zijn en zal het lichaam zich gaan aanpassen aan de nieuwe situatie. Na een vijftal behandelingen zal het behandelplan geëvalueerd worden en eventueel aangepast.

Acupunctuur

Met acupunctuur krijgt u een behandeling met kleine dunne metalen naaldjes. Deze naaldjes worden op bepaalde punten van de te behandelen meridiaan geplaatst om zo klachten en andere onbalans-gerelateerde aandoeningen te verhelpen.

Cupping

Cupping is een behandeling met glazen stolpjes die vacuüm gezogen worden op de aangedane meridiaan om zo bepaalde blokkades en stagnaties op te lossen, bijvoorbeeld bij rugklachten, schouder of nekklachten.

Moxa

Met een moxa-behandeling wordt gedroogd Bijvoetkruid aangestoken. Zo wordt het betreffende acupunctuur verwarmt om stagnaties op te heffen of Qi te voeden. Deze methode kan zoal met een moxa-stick uitgevoerd worden of met losse moxa op de naald. De warmte wordt dan via de naald naar het lichaam toegevoerd.

             


Bellen
Map
Instagram